Fontos tudnivalók

CSUKLÓMÉRET:


Mérd le a csuklód körméretét ráhagyás nélkül egy mérőszalag segítségével.

Ha nincs mérőszalag, akkor egy zsinór, cérna vagy papírcsík is megteszi. Körbetekered a csuklódon, és vonalzón le tudod mérni. 

Ha nem egész szám, kerekítsd. Pl. ha 16,7 cm a csuklód, akkor a 17 cm válaszd!

Ha ajándékba veszed és nem vagy biztos, a női átlag csuklóméret 16 cm, férfi 18 cm.


WEBSHOPUNKBAN CSAK MAGÁNSZEMÉLYEKET TUDUNK KISZOLGÁLNI.


Ékszerekkel kapcsolatos tudnivalók:


- Az ékszerek köztesei, medáljai nem kizárólag nemesfémből készülnek, ezért ha víz éri azokat, elszíneződhetnek, berozsdásodhatnak. Ez egy természetes folyamat, mely fémeknél, még ezüstnél és az aranynál is jelentkezhet.

Természetesen ilyen esetben tudjuk cserélni a közteseket, medálokat 500 Ft munkadíj plusz anyagár ellenében. Szállítási költség a vevőt terheli.

Az ékszerek esetleges szakadására 1 hónap garanciát vállalok, postaköltség a vevőt terheli. Ha esetleg nincs meg az összes gyöngyszem, plusz anyagár is felszámolásra kerül.

- A nemesacél alkatrészek nem kopnak, nem fakulnak, mivel nincsenek bevonattal ellátva, antiallergének.

- Az ezüst ékszerek felületén időnként megjelenő elszíneződés nem az ezüst oxidálási folyamata, hanem ezüstszulfid, levegőben egyre gyakrabban megtalálható kénvegyület, mely az ezüsttel nedvesség hatására alakul ki. Tisztításhoz fogkrémet, szódabikarbónát, ezüst tisztító folyadék használható.

Mint a szakirodalmakból tudjuk a kristályok, ásványok hatnak az energetikai mezőnkre, a testünkre, és abban változást indukálnak. A bennünk végbemenő változás visszahat a kőre, ami megnyilvánulhat a színének változásában. A rózsakvarc nagyon gyorsan jelzi színének halványulásával azt, hogy valami történik, és akár teljesen kifehéredhet. A köveket egyébként is fontos tisztítani, és alkalmanként egy kis pihentetés sem árt. Színváltozások-eltérések: pl: rózsakvarc fehéredik , hegyikristály opálosodik kitisztul, ametiszt világosodik stb. és akár meg is repedezhetnek illetve eltörnek.

Egyes ásványok kifakulhatnak, ez természetes folyamat része is lehet. Vannak ásványok (pl. rózsakvarc, aventurin, ametiszt, citrin, szuper hetes, ametrin, füstkvarc, morganit, kunzit) amiket "öngyilkos" köveknek is nevezünk, mivel "feláldozza" magát azért, hogy amire való viselőjének hasson. Hosszú ideig tűző napnak kitéve, maró hatású anyaggal érintkezve is megváltozhat a külleme!

Érdemes figyelni, hogy főleg a tisztító- méregtelenítő hatású ékszereknél ez fokozottabban jelentkezhet, ami épp a hatékonyságot jelzi.

A fém alkatrészeknél, a legjobb minőségű fémötvözeteknél is jelenhetnek meg elszíneződések, mert a levegő szennyezettsége miatt bőrünk kémhatása- különösen izzadáskor – megváltozik. Ezért leginkább a kén-dioxid a felelős.

Amit a hematitról tudni érdemes, hogy vastartalmú oxidásvány. Eredeti színe fényes fekete. Sok színű bevonattal létezik, pl. ezüst, platina, rózsa arany, arany, pirit, szivárvány színű. Rendkívül mutatósak, azonban nagyon kell óvni a víztől, mert könnyen kophat elszíneződhet az ásványunk.


A roppantott hegyikristályt különösen óvjuk a kemény felületre való leejtéstől, mert törékeny!

Az izzadságból termelődő zsírok, a szmog, a parfüm, kozmetikumok, tusfürdők, egyéb vegyi anyagok, felületi csapadékot választanak ki, és a felület aztán beszívódik a bőrbe, illetve a ruházatba elszíneződést okozva.

Különböző kozmetikai cikkek, krémek gyakran ként tartalmaznak, ami az ezüst vagy a fémek felületén igen gyorsan ezüst-szulfidot képez. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a fém elszíneződik, majd befeketedik.


Amit érdemes betartani:

Ne használd házimunka közben az ékszereket (mosogatás, mosás, tisztítószeres takarítás), mert a víz és a vegyszerek károsíthatják az ékszereket. A tisztítószerek kár tehetnek a fémekben, csökkenthetik a bevonat élettartalmát, elszíneződést és a kristály fényének elvesztését okozhatják.

Az ékszert mindig az öltözködés utolsó lépéseként, a különbözőkozmetikumok (tusfürdő, testápoló, hajlakk, parfüm) használata után tedd fel, figyelj oda, hogy semmit se fújj vagy kenj rá!

Sportolás, intenzív mozgást igénylő szabadidős tevékenység során ne használd!

Úszás, fürdés, zuhanyozás, kézmosás, szauna használat alkalmával vedd le!

Tengerben, gyógyvizes, termálvizes uszodában vagy strandon ne viseld!

Használat után helyezd vissza dobozába, vagy tasakjába!

Alkalmanként puha kendővel töröld át!

Lehetőleg óvjuk a leeséstől, ütődéstől!

Mindig görgetve vedd fel és le a gumis damilra fűzött karkötőket, ne "tépve"

Ezeket betartva ékszerünk meghálálja és tartós, sokáig viselhető lesz.